Miksi olen ehdolla kuntavaaleissa 2017?

Olin ehdolla viime kuntavaaleissa. Sain ensikertalaiseksi ihan hyvän tuloksen (vajaa 400 ääntä), pääsin varhaiskasvatuslautakuntaan varajäseneksi ja nykyään olen varavaltuutettu. Edellisten vaalien jälkeen oli selvää, että lähden ehdolle uudestaan seuraavissa vaaleissa. Viime kesänä, kun Helsingin vihreät alkoi nimeämään ehdokkaita, en enää ollutkaan niin varma omasta ehdolle lähtemisestäni. Tiesin edelleen, että haluan valtuustoon, mutta en ollut varma jaksanko ehdokkuutta ja kampanjointia. Joskus elämä kuljettaa eteen sellaisia tilanteita, että voimat menevät muuhun kuin vaalikampanjointiin, vaikka sitä kuinka haluaisi päästä valtuustoon. Pohdin ehdokkuutta pari kuukautta, kunnes tajusin etten osaa sanoa sille ei. En ehkä pysty antamaan tälle kampanjalle kaikkeani, mutta voin olla ehdolla, tehdä parhaani näissä olosuhteissa, ja katsoa mihin se riittää. Mitä enemmän elämä on lyönyt kapuloita rattaisiin, sen vahvemmin on tuntunut siltä, että minulla on annettavaa päättäjänä.

Nyt kun olen vakuuttanut itseni siitä, että haluan olla ehdolla ja haluan tulla valituksi kaupunginvaltuustoon, pitää seuraavaksi vakuuttaa teidät, äänestäjät. Kirjoitin itselleni muistiin kolme syytä miksi mielestäni olisin hyvä valtuutettu.

Koska osaan kuunnella ihmisiä, mutta ajatella kokonaisuutta. On tärkeää kuunnella niitä ihmisiä joiden elämään päätökset vaikuttavat ja jotka tietävät ja tuntevat asiaa. Pitää muistaa, että asioilla on aina monta puolta.

Koska tiedän ja tunnen niin varhaiskasvatuksen kuin lastensuojelunkin haasteet ja tunnustan molempien asioiden merkityksen ja tärkeyden. Perheet tarvitsevat tukea ja on silkkaa hölmöyttä jättää vanhemmat selviytymään yksin. Lapsen etu vaatii, että kasvatamme tämän kaupungin lapset yhdessä.

Koska mielenterveyspalvelut on turvattava kaikille. Erityisesti lasten ja nuorten kohdalla ei kannata jäädä odottamaan, vaan panostaa heihin nyt. Sillä tavoin voidaan välttää lasku tulevaisuudesta.

Vaaliteemani tarkentuvat vielä. Tämä on vasta alku, mutta nämä ovat niitä asioita joiden puolesta olen valmis tekemään töitä ja joiden vuoksi uskon, että minua kannattaa äänestää.

Koska vaaleissa kuitenkin pitää kampanjoida jotta saa riittävän määrän ääniä, pyydän sinua tekemään jotain kampanjani eteen. Tee jokin tai kaikki seuraavista, jos ajattelet samoin kuin minä ja uskot, että minusta tulee hyvä kaupunginvaltuutettu.

1. Tykkää Facebook-sivustani

2. Tue kampanjaani taloudellisesti (pienikin summa on plussaa)

3. Kerro kavereille minusta

4. Tule mukaan tukiryhmääni (laita sähköpostia pauliina.lehtinen@vihreat.fi)